18:30

Älvängens IK/Lödöse Nygård IK Blå

Referat: Floda BoIF Blå - Älvängens IK/Lödöse Nygård IK Blå

Vårsäsongens sista match och förhoppningen var att den sista tidens mindre bra insatser skulle vändas till en fin avslutning.
Matchen började förtroendeingivande och det blev även en 1-0 ledning efter ett långskott. Men sen blev det onödigt givmilt, motståndarna bjuds på tre enkla mål och underläge 1-3 i pausvilan. Framåt skapades chanser, men ineffektiviteten är slående. Vi måste alltid skapa mycket mer än motståndarna för att lyckas göra mål. Andra halvlek är det mest ÄIK, men vi lyckas bara göra ett mål på mängder med fina målchanser. Floda fick även de några rena frilägen i slutet då ÄIK kom fel i försvarsspelet, men då räddade Ida oss. Så det var bara att åka hem med en ny svidande förlust.
Brist på träningar i Juni och dålig närvaro på de få träningarna vi haft är säkert en av de faktorer som gjorde att lagmaskinen hackade betänkligt nu på slutet. Det är träning tillsammans som utvecklar fotbollsspelare och laget, att bara spela matcher med olika uppställningar varenda gång funkar inte.
Med facit i hand skulle vi nog inte varit så snälla och flyttat alla dessa matcher, då vi nu själva fick problem och förlorade i onödan. Nu är det välbehövlig vila en månad och förhoppningsvis kan vi öka träningsnärvaron när vi kör igång igen i Augusti.

0-1 Ella Henriksson assist Ebba Sörensen
3-2 Alma Lundqvist assist Ebba Sörensen